Ökat stöd för handledare inom hälso- och sjukvårdsutbildningar

Kliniskhandledning.se är en nationell webbplats som ger ett samlat stöd för handledning och lärande på olika utbildningsnivåer i läkares grund- och vidareutbildning. Nationella vårdkompetensrådet har tagit initiativ till att bredda verksamheten till att även omfatta stöd till handledning av sjuksköterskestudenter.
Vårdpersonal sitter runt ett sammanträdesbord och samtalar.

Nationella vårdkompetensrådet har initierat utveckling av handledningsmodeller för AT- och BT-läkare inom kliniskhandledning.se och verksamheten finansieras delvis av regeringen. Kliniskhandledning.se har många besökare med goda vitsord från brukare på olika nivåer – handledarutbildare och AT- och BT-studierektorer såväl som erfarna handledare och nybörjare. Därför har Nationella vårdkompetensrådet tagit initiativ till att bredda verksamheten så att den också omfatta stöd till handledning av sjuksköterskestudenter.

På webbplatsen kliniskhandledning.se finns olika typer av stöd för läkares grund- och vidareutbildning, bland annat handledning och återkoppling i anslutning till patientmöte och för att genomföra bedömningar och handlednings- och återkopplingssamtal.

Allt material är fritt att använda och är baserat på vetenskap och beprövad erfarenhet, det vill säga antingen publikationer inom medicinsk pedagogik eller modeller som fallit väl ut i läkares handledningspraktik (berättelser, intervjuer, exempel på hur de arbetar, idéer eller material de själva skapat och som ibland men inte alltid publicerats eller genomgått kollegial granskning).

Kliniskhandledning.se

Läs alla nyheter